Neohodnotené

Bewit Jojobový olej

Jojoba čínska / Simmondsia chinesis seed, 100 ml


Rastlinný, za studena lisovaný olej. Rastlinné oleje sú nazývané tekutým svetlom. Sú zásobárňou energie a mnohých jedinečných látok a živin. Použitie ako surovina.

Na dotaz
Kód: BEW-2000000101000003
Značka: Bewit
€7,20 / ks
Kategória: BEWIT nosné oleje

Jojobový olej sa získava lisovaním semien simondsie čínskej (jojoby čínskej), niekedy označovanej taktiež ako púštny orech. Aj keď sa nazýva čínska, z tejto zeme nepochádza. Sú to plody stálozeleného dlhovekého kra, ktorý dorastá do výšky zhruba 3 m a pestuje ss prevážne v Mexiku, Arizone, Izraeli, Austrálii, Argentíne, Peru a Indii, a teda v teplých oblastiach. Semená sú asi 10 až 15 mm dlhé a svojím tvarom pripomínajú žaľuď.

Vďaka svojmu chemickému zloženiu prakticky nežltne a pri správnom skladovaní má dlouhodobú trvanlivosť. Jojobový olej býva označovaný ako olej, ale z chemického hľadiska je to skôr vosk, aj keď pri izbovej teplote je tekutý. Je číry a má zlatožltú farbu. Má neutrálnu vôňu, preto býva často používaný pri vytváraní zmesí s esenciálnymi olejmi. UV faktor 4. Používa sa v kozmetike a pri masážach. Je vhodný pre akýkoľvek typ pleti. Veľmi dobre sa rozotiera, má výbornú vstrebateľnosť a na pokožke zanecháva príjemný hodvábny mat, pokožka ostáva vláčna a elastická.

Tento olej bol využívaný oddávna indiánmi, konkrétne Apačmi. Indiánske ženy ho používali pre uľahčenie pôrodu a ako podporu pri hojení jaziev a pre vyhladenie pleti.

Nepoužíva sa ako potravina.

Bod tuhnutia je přibližne 12 °C.

Objemová hustota pri 20 °C je cca 0,864 g/cm3.

Hlavné zložky: vosky z dlho – reťazcových (18–22) mastných kyselín a alkoholov, mastné kyseliny – najmä gadolejová (C20:1) cca 70%, eruková (C22:1) cca 15% a olejová (C18:1) cca 12%, vitamíny, lecitin.

Zem pôvodu: India

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: