Neohodnotené

Bewit BIO Malinový olej (zo semien)

Ovocná sila pre zapálenú, starnúcu a dehydratovanú pokožku.

Na dotaz
Kód: BEW-7000000200500023
Značka: Bewit
€19,49 / ks
Kategória: kozmetické oleje

ZAŽITE POCIT, AKOBY STE SA NATIERALI ČERSTVÝMI MALINAMI

Slastný dotyk oleja z malinových semien vo vás bude evokovať pocit, ako keby ste sa natierali čerstvými malinami. Tieto šťavnaté ružové poháriky svojím blahodárnym zložením nechajú presiaknuť svoju krásu aj do vašej tváre.

 

Malinový olej ako skvelý pomocník pre ošetrenie ekzémov. A nielen to!

Malinový olej je vďaka vysokému obsahu mastných kyselín (linolová a alfa-linolenová) celkom jedinečný pre svoje protizápalové účinky. Stáva se tak skvelým pomocníkom na ošetrenie ekzémov či psoriázy (lupienky).[1] Zároveň vytvára na pleti jemný lipidový film, ktorý pomôže zadržať potrebnú vlhkosť a tým obnoviť pružnosť pokožky. A to všetko bez zaťaženia, lebo olej dokonale splynie s pleťou, plne se vstrebá a nezanecháva na nej nepríjemný pocit mastnoty.

Vďaka bohatej smršti fytosterolov a karotenoidov si pleť zachováva obranné schopnosti a stáva sa skvelým útočisťom proti nežiadúcim voľným radikálom. Ellagová kyselina bude vašu pleť mierne chrániť pred škodlivým UV žiarením, spomalí ničenie kolagénu v koži a zachová tak mladistvý vzhľad pokožky. [2] Upokojujúcimi účinkami sa hodí aj ako doplnok po opaľovaní.

 

Benefity, ktoré vašej pleti a telu dopraje malinový olej 

  • Hydratuje a upokojuje podráždenú a citlivú pokožku
  • Chrání pred voľnými radikálmi, UV žiarením a pôsobí tak preventívne proti starnutiu pokožky
  • Rýchlo sa vstrebáva a netvorí mastný vzhľad
  • Je vhodný pre každý typ pleti, predovšetkým pre pleť zapálenú, starnúcu a dehydratovanú
  • Uplatňuje sa ako nosný olej pro esenciální oleje – zmiešaním sa predlžuje doba postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • V kombinácii s esenciálními vodami sa postará o hĺbkovú hydratáciu a rovnováhu pleti

 

HISTÓRIA

Maliník sa od 19. storočia šľachtí do podoby, ktorú poznáme dnes

Maliníku (Rubus idaeus) sa nedostávalo veľkej pozornosti až do 17. storočia, keď sa začal hojne pestovať aj na záhradkách. Od 19. storočia sa v rámci zlepšenia jeho vlastností začal šľachtiť do podoby, ktorú poznáme dnes. Jeho pôvod je európsky a ázijský. Napodiv sa však v žiadnych starovekých písemnostiach neobjavil. Dnes sa malinovník pestuje v regiónoch s miernym podnebím, a to prevažne vo východnej Európe.

 

PÔVOD: POĽSKO

Maliník je ker s výhonmi, ktorý sa vyskytuje v celom miernom pásme. Rastie tak vo voľnej prírode, ako aj na záhradkách, kde sa pestujú vyšľechtené odrody. 

 

ZLOŽENIE

Rubus Idaeus Seed Oil

 

NÁVOD NA POUŽITIE

Doprajte luxusnú starostlivosť svojej pleti, krku i celému telu

Aplikujte na čistú pleť, krk a telo ako súčasčť svojej rutinnej starostlivosti. Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydro-lipidovej bariéry kombinujte s našími luxusnými esenciálnymi vodami.

Malinový olej je vhodný aj ako základný olej na prípravu kozmetických prípravkov – kombináciou s esenciálnym olejom môžete nariediť koncentráciu presne na mieru vašim potrebám a predĺžiť tak dobu vstrebávania samotného esenciálneho oleja. Olej môžete tiež pridať do pleťových masiek a vlasových zábalov.

 

ZDROJE

[1] OMAH, B.Dave, Stephanie LADET, David V GODFREY, Jun LIANG a Benoit GIRARD. Characteristics of raspberry ( Rubus idaeus L.) seed oil. Food Chemistry, 2000, 69(2), 187–193. ISSN 03088146.

[2] BAE, Ji-young, Jung-suk CHOI, Sang-wook KANG, Yong-jin LEE, Jinseu PARK a Young-hee KANG. Dietary compound ellagic acid alleviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation. Experimental Dermatology. 2010, 19(8), e182. ISSN 09066705.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: