Neohodnotené

Bewit BIO Ľubovníkový olej

Olej z ľubovníka bodkovaného (třezalky tečkované) je svätojánskym darom pro telo i dušu. 

Svätojánsky dar - Hypericum Perforatum kvetinový extrakt

 

CZ-BIO-002
Na dotaz
Kód: BEW-2000000101000026
Značka: Bewit
€12,70 / ks
Kategória: KOZMETIKA

KRÁĽOVNÁ NOCI SVÄTOJÁNSKEJ VÁM POSKYTNE TO, ČO VÁM V DOBE KAŽDODENNÉHO ZHONU A STRESU NAJVIAC CHÝBA

Prechádzate sa po orosenej lúke, kde vás obklopuje upokojujúca vôňa rozmanitých rastlín. Vnímate nežný vánok a neúnavný spev vtákov. V slnečnom svite sa medzi lúčnymi kvetmi zrazu začínajú vynímať žiariace zlatožlté kvety ľubovníka. Akoby sa vášho tela a duše dotkla sila prírody a neskonalej harmónie. Presne takto na vás bude pôsobiť aj náš olej z bylinky ľubovníka bodkovaného, kráľovnej noci svätojánskej.

Táto bylinka plná slnka a dobrej nálady sa láskavo stará nielen o pokožku, ale v značnej miere aj o vašu psychickú pohodu. Možno preto ju vídame na našich lúkach v takej hojnosti. Poskytuje nám to, čo nám v dobe každodenného zhonu a stresunajviac chýba.

Oceníte ho pri ošetrení pomliaždenín, preležanín a kožných praskliniek [4]. Uľahčuje hojenie povrchových poranení a zacelenie menších jaziev. Poskytne vám poctivú relaxačnú starostlivosť pri masážach stuhnutých svalov a kŕčach. Výborne účinkuje na somatické prejavy psychickej nestability, ako sú rozličné ekzémy a opary. Je vhodný na zmiernenie nežiadúcich prejavov suchej, podráždenej a problematickej pleti.

Ľubovníkový olej pokožku regeneruje, zvláčňuje a zanecháva ju zamatovo hebkú. Jeho upokojujúce účinky môžete aplikovať na pokožku spálenú od slnka. Samozrejme, je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť pri aplikácii na slnečnom svetle, keď pokožka môže reagovať začervenaním. 

BENEFITY, KTORÉ VAŠEJ PLETI, KRKU A TELU DOPRAJE ĽUBOVNÍKOVÝ OLEJ

  • Regeneruje, zvláčňuje a tónuje pokožku
  • Upokojuje pokožku pri popáleninách, uštipnutí hmyzom alebo spálení slnkom
  • Je skvelý na masáže
  • Má hojivé účinky na povrchové poranenia a urýchľuje zacelenie malých jaziev
  • Je vhodný pre každý typ pleti, predovšetkým pre pleť suchú, podráždenú, citlivú a problematickú
  • Ľubovníkový olej je ideálny na ošetrenie ekzémov, lupienky / psoriázy a oparov
  • Potretím na spánkoch môže uľaviť od migrény
  • Obsiahnuté látky hypericin a hyperforin sú zodpovedné za psychickou pohodu
  • Uplatňuje se ako nosný olej pre BEWIT esenciální oleje – zmiešaním sa predlžuje doba postupného vstrebávania esenciálneho oleja
  • V kombinácii s BEWIT esenciálními vodami sa postará o hlbokú hydratáciu a rovnováhu pleti
  • V spojení so slnečným žiarením môže reagovať pokožka podráždením (fotosenzitivita)

 HISTÓRIA

„Do tejto byliny vložil Boh veľké tajomstvo, ktoré…”

Liečivá sláva ľubovníka siaha až do starovekého Grécka. Otec medicíny Hippokrates  viedol vo svojich spisoch záznamy o jeho využití a slávny prírodovedec Paracelsus o ňom napísal: "Do tejto byliny vložil Boh veľké tajomstvo, ktoré pomáha od duchov a blúznenia, ktoré uvádzajú ľudí do zúfalstva." V tej dobe svoje uplatnenie nachádzal predovšetkým pri liečbe popálenín a ischiasu (zápal sedacieho nervu). Jeho užívanie sa rozšírilo aj na liečbu pomliaždenín, hlbokých rán a opuchov.

 

ALCHYMISTOV FASCINOVALA PREMENA ŽLTOKVETEJ RASTLINY NA ČERVENÝ OLEJ

Názov ľubovníka je odvodený od mučeníka Jána Krstiteľa, keď jeho krv stekala na žlté kvety ľubovníka. Táto "krv" má svoje opodstatnenie, pretože rozotrením kvetu ľubovníka sa z neho uvoľňuje červená šťava, ktorá je daná vysokým podielom hypericínu. Premena rastliny s magickými žltými kvetmi na červený olej fascinovala alchymistov a spája sa s ňou i množstvo povier. Využívala sa aj počas rituálnych obradov ako ochranca pred démonmi, ktorí stáli za chmúrnymi myšlienkami a utrápenou náladou. V Loršskom liekopise sa doporučujú výhody ľubovníka pri liečbe melanchólie. Priaznivé účinky na psychické stavy potvrdili i mnohé klinické štúdie, a preto sa i v dnešnej dobe odporúča zvlášť proti melanchólii.

 

PÔVOD

Ľubovníkový olej je vyrobený v Českej republike. Je macerovaný.

Ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum) je vytrvalou bylinou s vetvenou byľou a vejárovitými listami, ktoré sú preesvitavo bodkované - na základe toho je odvodený aj názov perforatum.

Ľubovník, teda trezalka, má žlté kvietky, ktoré sa následne menia na tobolky. Najvhodnejším časom na zber je podľa tradície svätojánska noc - v tomto období obsahuje najviac účinných látok v pukoch a silíc v listoch. Z hlavných obsahových látok môžeme vyzdvihnúť hypericín (červené farbivo vytekajúce z kvetov) a hyperforín, ktoré sú zodpovedné za antidepresívne, antivírové a protizápalové účinky. [6][7] Ľubovník sa v letných mesiacoch bežne vyskytuje na lúkach.

 

ZLOŽENIE

 

  • BIO Hypericum Perforatum Flower Extract Oil / extrakt z ľubovníka bodkovaného
  • BIO Simmondsia Chinensis Seed Oil / jojobový olej
  • BIO Olea Europaea Fruit Oil / olivový olej
  • BIO Helianthus Annuus Seed Oil / slunečnicový olej

 

NÁVOD NA POUŽITIE

Použitie ako surovina.

 

APLIKUJTE AKO KOZMETICKÝ PRÍPRAVOK NA PLEŤ, KRK A TELO

Ľubovníkový olej je výborný ako základný olej na prípravu kozmetických prípravkov – v kombinácii s esenciálnymi olejmi si môžete nariediť koncentráciu presne na mieru podľa svojich potrieb a predĺžiť tak dobu vstrebávania esenciálneho oleja. Olej môžete pridať aj do pleťových masiek, vlasových zábalov, a to podľa vlastnej potreby.

Pre kompletnú starostlivosť a obnovenie ochrannej hydro-lipidovej bariéry kombinujte ľubovníkový olej s našimi luxusnými esenciálními vodami.

 

ZDROJE

[1] APAYDIN, E.A., A.R. MAHER, R. SHANMAN, M.S. BOOTH, J.N.V. MILES, M.E. SORBERO a S. HEMPEL. A systematic review of St. John's wort for major depressive disorder. Systematic Reviews. 2016, 5(1).ISSN 20464053.

[2] NG, Q.X., N. VENKATANARAYANAN a C.Y.X. HO. Clinical use of Hypericum perforatum (St John's wort) in depression: A meta-analysis. Journal of Affective Disorders 2017, 210, 211 – 221. ISSN 15732517.

[3] St. John's wort reversal of meningeal nociception: A natural therapeutic perspective for migraine pain. Phytomedicine. 2013, 20(10), 930–938. ISSN 09447113.

[4] YÜCEL, A., Y. KAN, E. YESILADA a O. AKIN. Effect of St.John's wort (Hypericum perforatum) oily extract for the care and treatment of pressure sores; a case report. Journal of Ethnopharmacology. 2017, 196, 236 – 241.ISSN 18727573.

[5] REUTER, J., C. HUYKE, H. SCHEUVENS, C.M. SCHEMPP, T. JAKOB, M. PLOCH a K. NEUMANN. Skin tolerance of a new bath oil containing St. John's wort extract. Skin Pharmacology and Physiology. 2008, 21(6), 306 – 311. ISSN 16605527.

[6] KOEBERLE, A., J. BAUER, F. DEHM, O. WERZ, A. ROSSI, L. SAUTEBIN, L. VEROTTA a H. NORTHOFF. Hyperforin, an anti-inflammatory constituent from St. John's wort, inhibits microsomal prostaglandin E2 synthase-1 and suppresses prostaglandin E2 formation in vivo. Frontiers in Pharmacology. 2011, FEB. ISSN 16639812.

[7]HRITZ, Jozef, Jozef ULICNY a Pavol MISKOVSKY. Interaction of a new antiviral and antitumor photosensitizer hypericin with human serum albumin: molecular modeling study. International Journal of Photoenergy. 2002. ISSN 1110662X.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: